Aletta Renken, ervaren en deskundig mediator

Aletta Renken - Zakelijk mediatorEen conflict heeft meerdere kanten. Niet alleen een juridische, vaak ook een persoonlijke en bedrijfsmatige kant. Bovendien heb je altijd een eigen beleving van jouw conflict. Als mediator zorg ik dat alle kanten van het conflict en jouw kijk daarop worden belicht. Zodat jij kunt oplossen wat er speelt. Hoe ik je kan helpen en op welke gebieden ik mijn ervaring en deskundigheid inzet lees je hieronder.

Oplossingsgerichte aanpak

Sturend op het proces, betrokken bij de inhoud”. Zo zou ik mijn aanpak willen omschrijven. Het is aan jou, als partij aan de mediationtafel, om te bepalen wat er wordt besproken en wat een wenselijke uitkomst is. Tijdens mediations straal ik rust uit, communiceer ik open en duidelijk en maken we gezamenlijk heldere werkafspraken. Daardoor wordt een veilige omgeving gecreëerd. Met mijn uitgebreide mediationervaring, inhoudelijk juridische kennis en kennis van procedures en bedrijfsprocessen kan ik meedenken in oplossingsrichtingen.

Werkterrein

Sinds 2009 werk ik full-time als MfN-registermediator na voltooiing van de (postdoctorale) opleiding tot Legal Mediator/ADR Specialist bij het ADR Instituut te Amsterdam. Daarnaast ben ik geaccrediteerd business mediator bij het Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR, United Kingdom). Mijn werkterrein bestrijkt heel Nederland.

Als mediator word ik ingezet door het (internationale) bedrijfsleven, vakbonden, banken, verzekeraars, dienstverleners, zorginstellingen, musea en het onderwijs bij conflictoplossing. Daarnaast door de rechtbanken Amsterdam, Gelderland, Midden-Nederland, Rotterdam, de Ondernemingskamer (Gerechtshof Amsterdam), de SGOA (Stichting Geschillenoplossing Automatisering) en het Instituut Sportrechtspraak (ISR).

Specialisaties 

Wie ben ik

Na het gymnasium in Groningen heb ik de Studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (1989) afgerond. Mijn eerste baan was advocaat in Zwolle met een algemene praktijk. Dit betekende procederen en adviseren binnen allerlei rechtsgebieden; familierecht, strafrecht en civiel recht. In die periode heb ik deelgenomen aan de European Young Lawyers Course aan de Universiteit van Edinburgh (1994). Dat was een mooie kennismaking met het recht in het Verenigd Koninkrijk en de Schotse cultuur.

Vanaf 1989 heb ik afwisselend gewerkt als advocaat, als bedrijfsjurist bij onder andere ING, Vodafone en Translink en een aantal jaren als rechter-plaatsvervanger. Ik heb vele opleidingen gevolg waaronder de Postdoctorale opleidingen “Financiering en Zekerheden” en “Informaticarecht” aan de Grotius Academie.

Verder ben ik moeder van drie zoons (waaronder een tweeling), zus, vriendin, boerendochter, geboren in Loppersum, verknocht aan Schotland en Zeeland, leer ik Zweeds, hou ik van Snow Patrol, Coldplay, Michael Kiwanuka en Paolo Nutini, lezen, fotograferen, wandelen op het strand, fietsen op mijn mountainbike, golf en Beau en Zorro, mijn twee Beaucerons. 

Nevenactiviteiten

  • Extern Vertrouwenspersoon
  • Lid van de tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)
  • Beoordelaar bij de integratieve dagen van de Beroepsopleiding Advocaten (NOVA)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (de NVVMA) en de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (de VAN)

Contact opnemen

Home Aletta Renken