Home > Aletta Renken

Aletta Renken, gedreven mediator

Een conflict heeft altijd meerdere kanten. Niet alleen een juridische, maar vaak ook een persoonlijke en bedrijfsmatige kant. Bovendien heeft iedere betrokkene zijn of haar eigen beleving van het conflict. Dat heb ik ervaren in mijn werk als advocaat en rechter-plaatsvervanger. Als mediator kan ik al die kanten van een conflict tot hun recht laten komen. Ik zie het als een uitdaging om je zo ver te krijgen dat je denkt: “zo had ik het nog niet gezien”. Als mediator zet ik mensen in beweging, geef ze nieuwe inzichten waardoor ze positiever en toekomstgericht gaan handelen. 

Resultaatgerichte aanpak

“Sturend op het proces, betrokken bij de inhoud”. Zo zou ik mijn aanpak willen omschrijven. Het is aan jou, als partij aan de mediationtafel, om te bepalen wat er wordt besproken en wat een wenselijke uitkomst is. Met mijn uitgebreide mediationervaring, inhoudelijk juridische kennis en kennis van procedures en bedrijfsprocessen kan ik met jou en je gesprekspartners meedenken in oplossingsrichtingen. Het kunnen terugbrengen van conflicten naar de kern van de zaak, het luisteren en kunnen verplaatsen in beide of zelfs meerdere kanten van de zaak gaat me goed af. Tijdens mediations is gebleken dat er rust van mij uitstraalt en dat ik open en duidelijk communiceer, waardoor een veilige omgeving wordt gecreëerd. Met als resultaat dat jullie heldere afspraken kunnen maken waardoor iedereen weer verder kan.

Werkterrein


Sinds 2009 werk ik full-time als MfN-registermediator na voltooiing van de (postdoctorale) opleiding tot Legal Mediator/ADR Specialist bij het ADR Instituut te Amsterdam. Daarnaast ben ik geaccrediteerd business mediator bij het Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR, United Kingdom). Mijn werkterrein bestrijkt heel Nederland.

Als mediator word ik ingezet door het (internationale) bedrijfsleven, vakbonden, banken, verzekeraars, dienstverleners, zorginstellingen, musea en het onderwijs bij conflictoplossing. Daarnaast door de rechtbanken Amsterdam, Gelderland, Midden-Nederland, Rotterdam, de Ondernemingskamer (Gerechtshof Amsterdam) en de SGOA (Stichting Geschillenoplossing Automatisering).

Specialisaties 

Een beetje achtergrond 

Geboren en getogen in Loppersum op een boerenbedrijf. Na de middelbare school in Groningen heb ik de Studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (1989) gevolgd. Mijn eerste baan was advocaat in Zwolle met een algemene praktijk. In die periode heb ik deelgenomen aan de European Young Lawyers Course aan de Universiteit van Edinburgh (1994). Dat was een mooie kennismaking met het Angelsaksische recht en de Schotse cultuur.

Vanaf 1989 heb ik afwisselend gewerkt als advocaat, als bedrijfsjurist bij onder andere ING, Vodafone en Translink en een aantal jaren als rechter-plaatsvervanger. Ik heb vele opleidingen gevolg waaronder de Postdoctorale opleidingen “Financiering en Zekerheden” en “Informaticarecht” aan de Grotius Academie. 

Nevenactiviteiten

- Bestuurslid van de Vereniging Corporate & Commercial Mediation (Platform Business Mediation)
- Lid van de tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)
- Beoordelaar bij de integratieve dagen van de Beroepsopleiding Advocaten (NOVA)
- Lid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (de NVVMA) en de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (de VAN) 


 

Contact opnemen

Ook geïnteresseerd in mediation?
Maak een afspraak
© 2022 Aletta Renken Mediation