Home > Arbeidsmediation > Ziek na slechte beoordeling, arbeidsmediation b...

Ziek na slechte beoordeling, arbeidsmediation biedt uitkomst

De werknemer is ruim twintig jaar in dienst bij de werkgever. Aan het einde van het jaar krijgt hij, voor hem onverwacht, een slechte beoordeling tijdens het functioneringsgesprek met zijn nieuwe direct leidinggevende. De kwestie loopt op tot een arbeidsconflict en de werknemer meldt zich ziek. Aangezien er geen medische beperkingen zijn om te gaan werken adviseert de arbo-arts arbeidsmediation in te zetten om het conflict op te lossen.

Meer begrip voor elkaar door arbeidsmediation

Tijdens de arbeidsmediation blijkt dat de werknemer zich niet gehoord en niet gewaardeerd voelt door de leidinggevende. Hij begrijpt de negatieve beoordeling niet. De leidinggevende daarentegen is verrast door de ziekmelding en voelde zich gedwongen de werknemer formeel te sommeren weer te gaan werken. Deze kwesties worden in mediation besproken, onder begeleiding van de arbeidsmediator. Er ontstaat meer begrip voor elkaars visie op het conflict. Conclusie is onder andere dat de onderlinge communicatie beter zou kunnen.

Op goede voet verder

Binnen een week na het eerste mediationgesprek pakt de werknemer zijn werkzaamheden vrijwillig weer op. In een tweede mediationgesprek daarna worden nadere afspraken tussen de leidinggevende en de werknemer uitgewerkt op basis waarvan ze weer op goede voet kunnen samenwerken en het vertrouwen tussen hen wordt hersteld. Er worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt om regelmatig een werkoverleg te hebben, één op één. De afspraken worden vastgelgd in een door de arbeidsmediator opgestelde en door de partijen ondertekende vaststellingsovereenkomst.

Over Aletta Renken Contact opnemen

Andere arbeidsmediation voorbeelden

Ook geïnteresseerd in mediation?
Maak een afspraak
© 2022 Aletta Renken Mediation