Bestuurslid Platform Business Mediation

1 februari 2021

Aletta Renken is per 1 januari 2021 toegetreden tot het bestuur van Platform Business Mediation. Doel van deze vereniging is om het gebruik van mediation en de inzet van mediationvaardigheden en -technieken bij het oplossen van zakelijke geschillen te bevorderen.

Wat is Platform Business Mediation?

Na een fusie van de Vereniging Corporate Mediation (VCM) en de Vereniging Zakelijke Mediation (ZAM) in januari 2021 is de Vereniging Corporate & Commercial Mediation ontstaan. De nieuwe vereniging treedt naar buiten onder de naam Platform Business Mediation. De leden van Platform Business Mediation bestaan uit zakelijke mediators, general counsel en ondernemingen. 

Bevorderen zakelijke mediation

Het bestuur en de leden van Platform Business Mediation willen zich inzetten om het gebruik van mediation en mediationvaardigheden en - technieken te bevorderen wanneer er sprake is van een zakelijke geschil. Daarvan spreken we als zich een geschil voordoet binnen en/of tussen ondernemingen, overheden of instanties. Dan kan het bijvoorbeeld gaan over niet nakoming van een contract, een niet goedlopende samenwerking, een aandeelhoudersruzie, een ICT-conflict of gedoe met de fiscus, etcetera. 

De mediators die bij Platform Business Mediation zijn aan gesloten zijn ervaren zakelijke mediators en inhoudsdeskundig op hun eigen gebied.

Waarom bestuur? 

Aletta Renken is een bevlogen zakelijk mediator en heeft in haar praktijk vele zakelijke geschillen via mediation mee helpen oplossen. Ze gelooft in deze alternatieve vorm van geschiloplossing, omdat het partijen veel kan brengen. Zoals een snelle en werkbare oplossing, de regie houden over de (soms slepende) kwestie en zich weer op de toekomst kunnen richten. Of dat nu gaat in de vorm van verdere samenwerking of goede en respectvolle afspraken om een kwestie af te hechten. De mogelijkheden, kansen en oplossingen die zakelijke mediation kunnen bieden zijn in de optiek van Aletta nog onderbelicht. Ze wil zich graag inzetten om dat te veranderen. Door de kennis van mediators te vergroten, mediation als methode van conflictoplossing binnen de zakenwereld, overheid en advocatuur uit te dragen en bij te dragen aan trainingen en opleidingen over mediation en mediationvaardigheden. Platform Business Mediation is daarvoor the place to be.

 

Home Blogs Bestuurslid Platform Business Mediation