Mediationcongres 2022 - vaksessie Aletta Renken

14 oktober 2022

"De deskundige mediator en de deskundige in mediation"

Op 8 december 2022 vindt het landelijke MfN-mediationcongres plaats met als titel "Grenzen aan vrijheid?" In de middag verzorg ik een vaksessie over "De deskundige mediator en de deskundige in mediation". 

Uit onderzoek met betrekking tot zakelijke mediation komt naar voren dat er behoefte is aan inhoudsdeskundige mediators. Wat houdt dat in? En wat mogen partijen van een mediator verwachten? Soms kan het ook raadzaam zijn om een deskundige te betrekken in een mediation, bijvoorbeeld een valuator of (bindend) adviseur voor een deelgeschil. Hoe verhoudt de mediator zich tot deze deskundige? Voor de rechtspraak zijn daartoe richtlijnen opgesteld, maar voor mediation nog niet. Waar moet je op letten bij het inschakelen van een deskundige bij een mediation?

Vaksessie

Namens de Nederlandse Vereniging voor Mediation Advocaten (NVVMA) verzorg ik de vaksessie waar bovenstaande vragen aan de orde komen. Ik ga daarover graag met de deelnemers in discussie. De uitkomsten van de middag kun je later terug vinden op mijn website.

Home Blogs Mediationcongres 2022 - vaksessie Aletta Renken