Home > Zakelijke mediation > Financiering en Verzekeringen

Conflictoplossing bij financiering en verzekeringen

Bedrijven en particulieren enerzijds en banken, verzekeraars en investeerders anderzijds gaan met elkaar in zee op basis van know how, expertise én vertrouwen. In sommige relaties is jarenlang geïnvesteerd en is er onderlinge afhankelijkheid ontstaan. Als die vertrouwensrelatie wordt geschaad door een zakelijk conflict, waardoor de relatie op het spel komt te staan, kan zakelijke mediation uitkomst bieden.

Welke zakelijke conflicten?:

 Conflict over overeenkomst in mediation opgelostZakelijke conflicten kunnen bijvoorbeeld voortvloeien uit:

  • verschillende uitleg over overeenkomsten;
  • hoofdelijke aansprakelijkheid, borgtocht, garanties;
  • het vestigen of uitwinnen van zekerheden pand en hypotheek;
  • herfinanciering;
  • factoring en lease;
  • verwatering van aandelen;
  • betwiste aansprakelijkheid of beroep op uitsluitingsclausules.

Zakelijke mediation brengt duidelijkheid

Bij dit soort zakelijke conflicten zijn partijen nog wel eens geneigd om zich juridisch en schriftelijk in te graven. Ervaring leert dat de partijen er meestal wel uitkomen als ze samen aan tafel gaan zitten onder begeleiding van een ervaren zakelijk mediator. De inhoudelijke kant van de zaak kan dan worden verduidelijkt, de communicatie wordt genormaliseerd en er ontstaat meer begrip voor elkaar. Hersteld vertrouwen is het begin van een oplossing.

Ervaren en deskundig zakelijk mediator

Aletta Renken heeft als jurist bij de ING Bank en het Bouwfonds zes jaar ervaring opgedaan met syndicated loans, scheepvaarfinanciering, bedrijfsfinanciering, verzekeringen, zekerheden en ondernemingsrecht. Aletta heeft de postdoctorale Grotius Opleiding “Financiering en Zekerheden” afgerond. Deze ervaring en expertise kan ze als zakelijk mediator inzetten.

Over Aletta Renken Contact opnemen

Ook geïnteresseerd in mediation?
Maak een afspraak
© 2021 Aletta Renken Mediation