Home > Zakelijke mediation > Zakelijke mediation binnen de financiële sector...

Zakelijke mediation binnen de financiële sector

Geschil over samenwerking

Een intermediair brengt, tegen vergoeding, cliënten aan bij de vermogensbeheerder om vermogen te beleggen. De vermogensbeheerder en de intermediair hebben hun afspraken over samenwerking en vergoedingen vastgelegd in een overeenkomst. Er ontstaat een geschil over de uitleg van de gemaakte afspraken en een al dan niet verschuldigde vergoeding aan de intermediair van enkele duizenden euro’s.

Hersteld vertrouwen

Tijdens de mediation blijkt dat partijen het gerezen geschil vervelend vinden en hun samenwerking graag willen voortzetten. De partijen hebben daar een duidelijk gezamenlijk en financieel belang. Ze vinden de voortzetting ook in het belang van hun cliënten. Als die belangen op tafel liggen kunnen de punten van conflict worden besproken, de misverstanden uit de weg geruimd en de communicatie glad gestreken. Het vertrouwen over en weer, dat een knauw had gekregen, wordt in mediation hersteld. De partijen komen tot overeenstemming.

Afspraken in vaststellingsovereenkomst

Naast nieuwe afspraken over afstemming van zaken binnen de samenwerking, betaalt de vermogensbeheerder een vergoeding aan de intermediair voor verrichte werkzaamheden. Voor de toekomstige samenwerking wordt een nieuwe vergoedingenstructuur afgesproken. De mediation is binnen twee weken afgerond, inclusief het ondertekenen van de door Aletta Renken opgestelde vaststellingsovereenkomst.

Over Aletta Renken Contact opnemen

Andere zakelijke mediation voorbeelden

Ook geïnteresseerd in mediation?
Maak een afspraak
© 2022 Aletta Renken Mediation